Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Basket-EM och OS-kval flyttas fram

Basket • Publicerad 9 april 2020
Alexander Lindqvist, här under EM-kvalmatchen mot Turkiet i februari, kommer inte att spela basket-EM 2021. Mästerskapet har skjutits fram ett år.
Alexander Lindqvist, här under EM-kvalmatchen mot Turkiet i februari, kommer inte att spela basket-EM 2021. Mästerskapet har skjutits fram ett år.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Sveriges basketherrar har inlett EM-kvalet med en seger och en förlust. Men något EM 2021 blir det inte för svensk del oavsett hur man lyckas i de avslutande kvalmatcherna (i november 2020 och februari 2021).

Herrarnas EM flyttas nämligen fram ett år, till september 2022, meddelar Internationella basketförbundet. Samma sak sker med nästa års AmeriCup (mästerskap för Nord-, Central- och Sydamerika), samtidigt som det återstående OS-kvalet flyttas från juni i år till nästa sommar.

Annons

Fiba tvingas till schemaflyttarna på grund av den pågående coronapandemin, som bland annat gjort att sommar-OS i Tokyo 2020 skjutits fram till nästa sommar.

Däremot verkar damernas EM nästa år – Sverige leder sin kvalgrupp i nuläget – bli av som planerat i juni.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons