Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Belgien skjuter på ligabeslut

Fotboll • Publicerad 9 april 2020
Club Brygge, vars spelare här jublar efter seger över Galatasaray i Champions League i november, blir mästare i Belgien om ligaspelet avbryts. Arkivbild.
Club Brygge, vars spelare här jublar efter seger över Galatasaray i Champions League i november, blir mästare i Belgien om ligaspelet avbryts. Arkivbild.Foto: Lefteris Pitarakis

Belgisk fotboll skjuter på det formella beslutet att stänga ned ligasäsongen.

En omröstning bland proffsklubbarna skulle ha ägt rum den 15 april, men har nu skjutits upp till den 24 april. En ligakommitté rekommenderade för en vecka sedan att resten av säsongen skulle ställas in på grund av coronapandemin och att tabellen som gällde den 7 mars, när ligan pausades, blir sluttabell.

Annons

Europeiska och Internationella fotbollförbundet, Uefa och Fifa, vill att samtliga ligor ska försöka slutföras och har hotat utestänga belgiska klubbar från de europeiska cuperna om förslaget klubbas.

Det belgiska fotbollsförbundet har meddelat att man håller samtal med Uefa i frågan.

Om ligaspelet avbryts blir Club Brygge, som leder tabellen med 15 poängs marginal, mästare.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons