Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ber egna spelare "fara åt skogen"

"Far åt skogen."
Det är budskapet till spelarna i Mjällby som inte vill gå ned i lön.
Fotboll • Publicerad 4 april 2020
Allsvenska nykomlingen Mjällby har valt att korttidspermittera sina spelare under coronakrisen. Arkivbild.
Allsvenska nykomlingen Mjällby har valt att korttidspermittera sina spelare under coronakrisen. Arkivbild.Foto: Patric Söderström

Nykomlingen Mjällby tillhör skaran av allsvenska fotbollsklubbar som har valt att korttidspermittera sina spelare, detta för att minska på sina lönekostnader under den rådande coronapandemin.

Många har tagit det bra, men andra har inte varit lika nöjda med att få sina inkomster minskade – något som har fått sportchefen Hasse Larsson att reagera.

Annons

– Till 99 procent så sköter sig spelarna men sedan är det alltid någon som bara ser till sitt eget och inte kan se helheten eller vad föreningen behöver, det är alltid så, säger han till Fotboll Direkt.

– Jag ber dem fara åt skogen, tillägger han, halvt på allvar och halvt på skämt, enligt fotbollssajten.

Trots att viruset ännu inte fått samma fäste i Blekinge, som exempelvis Stockholm, så är ekonomin ansträngd i Mjällby på grund av det uppskjutna allsvenska schemat.

– Det är klart att det inte får hålla på i evigheter men jag tror vi skulle klara hela säsongen om det skulle vara så tack vare permitteringen. Sedan kommer detta bli kännbart, så är det ju, säger Hasse Larsson.

Förutom Mjällby har följande klubbar i allsvenskan korttidspermitterat spelare och ledare: AIK, Falkenberg, Häcken, Elfsborg, Malmö FF, Hammarby, IFK Göteborg, IFK Norrköping, Kalmar FF, Örebro, Östersund, Helsingborg, Sirius och Varberg.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons