Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Bob Iger gör comeback på krisdrabbat Disney

Nöje • Publicerad 13 april 2020
Bob Iger är tillbaka i sadeln på Disney. Arkivbild.
Bob Iger är tillbaka i sadeln på Disney. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/Ap

För knappt två månader sedan klev han av som vd och fick den mer tillbakalutade titeln exekutiv ordförande. Nu är Bob Iger tillbaka i hetluften på Disney, skriver New York Times. Det beror på att coronakrisen är av sådan magnitud att hans hjälp är nödvändig, skriver Iger, som styrde bolaget i 15 år som vd, i en mejlväxling med tidningen.

Disney har drabbats hårt på flera fronter: Nöjesfälten är stängda, filmproduktionen är pausad och storfilmspremiärerna framflyttade. Tv-kanalerna ABC och ESPN går inte heller bra på grund av inställda sportevenemang och allmänt produktionsstopp.

Annons

Den bästa tillgången just nu är strömningstjänsten Disney plus, som hittills har 50 miljoner användare och Iger har antytt att det kommer att bli aktuellt med ytterligare filmpremiärer direkt på tjänsten. Hittills har bioaktuella "Framåt" gjorts tillgänglig och "Artemis Fowl" i regi av Kenneth Branagh ska enbart visas där.

Iger antyder också att Disney framöver kommer att ha betydligt färre anställda, men tydliggör att det blir ett beslut för hans efterträdare (Bob Chapek) att fatta.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons