Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bolund nöjd med bankernas coronautlåning

Coronaviruset • Publicerad 16 april 2020
Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) är nöjd med att bankerna inte är överdrivet försiktiga i sin utlåning till företag. Arkivbild.
Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) är nöjd med att bankerna inte är överdrivet försiktiga i sin utlåning till företag. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) har tidigare uppmanat bankerna att ta ansvar i coronakrisen och inte vara överdrivet försiktiga i utlåningen till företag.

– Det är glädjande att se att kreditgivningen inte har minskat trots krisen. Nu kan vi i stället se att det är en något uppåtgående utlåning, säger Bolund efter ett tredje extrainsatt möte med Finansiella stabilitetsrådet.

Annons

– Det visar att de åtgärder som vidtagits har haft effekt och att bankerna är beredda att ge lån till de företag som behöver.

På mötet deltog också Finansinspektionen, Riksbanken och Riksgälden.

– Den sammantagna bedömningen är att läget på finansmarknaden är något stabilare än vid vårt senaste möte den 24 mars, säger Bolund.

– Men det är för tidigt att blåsa faran över,

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons