Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bonava varnar för coronaeffekter

Ekonomi • Publicerad 9 april 2020
Bostadsutvecklaren Bonava, med 2|300 anställda, varnar för coronaeffekter på omsättning och vinst. Arkivbild
Bostadsutvecklaren Bonava, med 2|300 anställda, varnar för coronaeffekter på omsättning och vinst. ArkivbildFoto: Henrik Montgomery/TT

Redan uppkomna och förväntade projektförseningar för den börsnoterade bostadsutvecklaren Bonava, till följd av coronapandemin, kommer att ha effekt på bolagets omsättning och rörelseresultat, skriver Bonava i ett pressmeddelande.

"Produktionstakten kan komma att dämpas med förseningar som följd vilket medför en risk för signifikant påverkan på nettoomsättning och rörelseresultat för 2020", skriver Bonava.

Annons

"Risken för förseningar i produktionen har ökat till följd av införda restriktioner såsom antal personer som får vistas på samma plats, riskavstånd samt stängda landsgränser. Detta påverkar såväl rörligheten för arbetskraft som försörjningskedjor av material till Bonavas byggarbetsplatser", fortsätter bolaget.

Bonava, vars omsättning i fjol uppgick till 15,5 miljarder kronor, har 2 300 anställda och verksamhet i Norden, Tyskland, Ryssland och Baltikum.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons