Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Böner för Boris – världsledarnas hälsningar

"Jag tänker på min vän Boris."
Hälsningarna strömmar in efter nyheten att Storbritanniens premiärminister Boris Johnson intensivvårdas för covid-19. Såväl nära vänner som meningsmotståndare, i både när och fjärran, önskar premiärministern ett snabbt tillfrisknande.
Storbritannien • Publicerad 7 april 2020
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson under ett videomöte i mars. Han intensivvårdas nu för covid-19. Arkivbild.
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson under ett videomöte i mars. Han intensivvårdas nu för covid-19. Arkivbild.Foto: Andrew Parsons/10 Downing Street/TT

USA:s president Donald Trump är en av de som har skickat en hälsning till den brittiska kollegan.

– Jag vill uttrycka vår nations stöd till Boris Johnson som just nu kämpar mot det här viruset, det amerikanska folket ber för dig. (Johnson) är en nära vän, en fin man. Jag vill, och tror, att han snart kommer att tillfriskna, sade Trump under en presskonferens.

Annons

– Vi får se om vi kan vara till hjälp. Vi har kontaktat Boris läkare och vi får se vad som sker härnäst.

WHO-chefen skriver

En annan som önskar den brittiska premiärministern väl är WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus. "Jag tänker på min vän Boris Johnson," skriver han på Twitter.

I samband med hälsningen passar WHO-chefen på att uppmärksamma det brittiska sjukvårdssystemet NHS. "Jag vet att NHS och deras hängivna sjukvårdspersonal kommer ta hand om (Boris Johnson)", skriver Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Europeiska hälsningar

Hälsningarna från europeiskt håll har inte låtit vänta på sig.

EU:s kommissionsordförande Ursula von der Leyen hälsar exempelvis att hon tänker på den brittiska premiärministern. "Mina tankar är med Boris Johnson och hans familj. Jag önskar honom ett snabbt tillfrisknande," skriver hon på Twitter.

En vänlig tanke får Johnson även av EU:s brexitförhandlare Michel Barnier som även han önskar premiärministern ett snabbt tillfrisknande. Barnier befinner sig sedan tidigare själv i karantän efter att ha testats positivt för covid-19.

Frankrikes president Emmanuel Macron är ytterligare en av de som har skrivit till Johnson. "Skickar mitt fulla stöd till Boris Johnson, hans familj och till det brittiska folket i denna svåra stund," skriver den franska presidenten.

På brittisk mark skriver Labourledaren Keir Starmer att Johnsons sjukdomstillstånd är "hemskt sorgliga nyheter" och att "landets tankar är med premiärministern och hans familj."

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons