Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Borgmästarfru gick på bar – trots virusförbud

USA • Publicerad 8 april 2020
Borgmästaren i Alton har bett polisen om hjälp med att hålla koll så att invånarna stannar hemma för att minska spridningen av corona. Men hans egen fru trotsade reglerna – för att besöka en bar. Arkivbild.
Borgmästaren i Alton har bett polisen om hjälp med att hålla koll så att invånarna stannar hemma för att minska spridningen av corona. Men hans egen fru trotsade reglerna – för att besöka en bar. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Boende i Alton i USA-delstaten Illinois struntar i att stanna hemma trots coronaviruset. Borgmästaren Brant Walker har vädjat till invånarna att följa reglerna på grund av situationens allvar – men har också bett polisen om hjälp.

Mindre än 48 timmar senare fick de lov att gripa in för att skingra en grupp människor som samlats på en bar. Och bland de som gått dit i strid mot delstatens nya regler fanns borgmästarens fru, rapporterar CNN.

Annons

"Jag har bett polischefen att behandla henne som vilken annan medborgare som helst som bryter mot "stanna hemma"-ordern och se till att hon inte får någon specialbehandling" skriver Walker i ett uttalande.

Alla som hade smygsamlats på baren och upptäcktes av polisen riskerar böter eller fängelse. Borgmästare Walker säger att han skäms över sin frus beteende och ber om ursäkt till Altons invånare.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons