Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Boris Johnson avvaktar läkarbedömning

Det är fortfarande oklart när Storbritanniens premiärminister Boris Johnson, som skrevs ut från sjukhuset i söndags, kommer att kunna återuppta sitt arbete. Johnson kommer att följa sina läkares råd på den punkten.
Storbritannien • Publicerad 13 april 2020
Efter att han skrivits ut från sjukhuset på söndagen höll Storbritanniens premiärminister Boris Johnson ett tal via videolänk där han tackade sjukvårdspersonalen.
Efter att han skrivits ut från sjukhuset på söndagen höll Storbritanniens premiärminister Boris Johnson ett tal via videolänk där han tackade sjukvårdspersonalen.Foto: Pippa Fowles/AP/TT

Premiärministerns talesperson vill inte gå in på hur lång tid återhämtningen kan ta.

– Han lämnade sjukhuset så sent som i går och de beslut han fattar gällande när han återgår till regeringsarbetet kommer att utgå från råden från hans sjukvårdsteam, säger talespersonen.

Annons

55-årige Johnson meddelade den 27 mars att hade testat positivt för covid-19. Han isolerade sig då i privatvåningen i sitt kansli 10 Downing Street i London och fortsatte leda regeringsarbetet därifrån.

Men den 5 april lades han in på sjukhuset S:t Thomas i London med feber och hosta. Följande dag flyttades han till intensivvårdsavdelningen.

När han skrevs ut i söndags hade han fått lämna intensiven några dagar tidigare.

Sammanlagt 11 329 människor har avlidit på sjukhus i Storbritannien till följd av covid-19 enligt den senaste dygnsstatistiken. Det är en ökning med 717 fall jämfört med föregående dygn.

Drygt 88 500 personer i Storbritannien har konstaterats bära på viruset.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons