Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Johnson intagen på sjukhus för provtagning

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson är intagen på sjukhus för ny provtagning, uppger hans kansli på Downing Street sent på söndagen.
Johnson som insjuknat i covid-19 har feber och väntas stanna kvar på sjukhuset över natten, enligt uppgifter till BBC.
Coronavirus • Publicerad 5 april 2020
Den brittiske premiärministern Boris Johnson är på sjukhus för nya provtagningar då hans symptom inte blivit bättre tio dagar efter det att han testats positivt för coronaviruset. Bilden är från en videokonferens om coronaviruset som premiärministern höll i lördags.
Den brittiske premiärministern Boris Johnson är på sjukhus för nya provtagningar då hans symptom inte blivit bättre tio dagar efter det att han testats positivt för coronaviruset. Bilden är från en videokonferens om coronaviruset som premiärministern höll i lördags.Foto: Downing Street/AP/TT

Den extra provtagningen görs då Johnson har fortsatta symptom av sjukdomen tio dagar efter det att han testats positivt för coronaviruset.

"På hans läkares inrådan har han blivit inskriven på sjukhus för tester", säger Johnsons talesperson i ett uttalande på söndagskvällen.

Annons

"Det är en ren försiktighetsåtgärd", fortsätter talespersonen som tillägger att Johnson passat på att tacka det brittiska sjukvårdssystemet för dess insatser under coronakrisen när han mottogs på sjukhuset.

Hans kansli säger att åtgärden inte är av akut karaktär, skriver BBC.

Johnson leder fortsatt regeringsarbetet trots sjukhusvistelsen, men utrikesminister Dominic Raab kommer att vara ordförande vid ett regeringsmöte om virusutbrottet på måndagsmorgonen, enligt BBC.

Boris Johnsons partner, Carrie Symonds, har skrivit på Twitter att även hon har symptom som överensstämmer med covid-19, men att hon inte har testat sig.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons