Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stockholmsbörsen steg i globalt rally

Stockholmsbörsens återhämtning fortsatte för andra handelsdagen i rad.
OMXS-index lyfte 3,6 procent under tisdagen.
Börs • Publicerad 7 april 2020
Uppåt på Stockholmsbörsen. Arkivbild.
Uppåt på Stockholmsbörsen. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Sedan coronakraschens bottennapp på börsen den 23 mars har OMXS-index på bara drygt två veckor rusat med omkring 20 procent.

Tisdagens uppgång skedde på bred front. Tungviktare som byggkoncernen Skanska och bilsäkerhetsbolaget Autoliv ökade 9,3 respektive 9,0 procent.

Annons

På storbolagslistan OMXS30 steg alla bolag utom tre. Läkemedelsjätten Astra Zeneca sjönk 3,3 procent och medicinteknikbolaget Getinge gick ned 1,8 procent. Ericsson minskade 0,2 procent.

Investmentbolaget Industrivärden och verkstadskoncernen Sandvik återkallade utdelningsförslag. Trots det steg aktierna 4,3 respektive 3,5 procent.

Oljepriset på världsmarknaden steg då mycket tyder på att ledande oljeländer som Ryssland är på väg att göra upp med oljekartellen Opec om produktionsbegränsningar för att anpassa utbudet av olja till den kraftigt minskade efterfrågan i coronakrisen.

De ledande Europabörserna steg under tisdagen. FTSE100-index i London ökade 2,2 procent, CAC40-index i Paris steg 2,1 procent medan DAX-index i Frankfurt lyfte 2,8 procent.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons