Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Coronaskeptiska Bolsonaro tar till bönevapen

Coronavirus • Publicerad 4 april 2020
Brasiliens president Jair Bolsonaro. Bild från i mars.
Brasiliens president Jair Bolsonaro. Bild från i mars.Foto: Bruno Rocha/Fotoarena/Sipa/AP/TT

Brasiliens president Jair Bolsonaro har utlyst söndagen till en nationell dag för fasta och bön för att "befria Brasilien från denna ondska", det vill säga coronaviruset.

Bolsonaro har konsekvent tonat ner faran med viruset och gått mot såväl sin egen hälsominister som de lokala guvernörer och borgmästare som infört egna restriktioner. Hans hantering av krisen ogillas av en majoritet av befolkningen, enligt två färska opinionsmätningar.

Annons

Initiativet till bönedagen kommer från den evangeliska rörelse som utgjort stommen i den högerradikale presidentens stöd.

– Tillsammans med pastorerna och religiösa ledare manar vi till en dag av fasta för brasilianarna för att befria Brasilien från denna ondska så snart som möjligt, sade presidenten i en radiointervju efter att ha träffat evangeliska pastorer i fredags.

Över 9 000 fall av virussmittan har konstaterats i Brasilien. Minst 359 personer har avlidit i sviterna av covid-19.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons