Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Busch: S har svikit delar av Sverige

Politik • Publicerad 10 april 2020
Socialdemokratin har svikit en del av landets medborgare, säger Ebba Busch (KD). Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Socialdemokraterna har svikit en del av landets medborgare, menar Ebba Busch. Enligt Kristdemokraternas partiledare har regeringen inte hanterat Sveriges svåra situation till följd av coronavirusets spridning tillräckligt kraftfullt.

Av Sveriges 870 rapporterade dödsfall av virussjukdomen covid-19 är uppemot 40 procent personer som har fått vård eller annan service genom äldreomsorgen, uppger Dagens Nyheter.

Annons

– Jag blir bedrövad när jag hör det. Det här är medborgare som jag menar att socialdemokratin har svikit och delar av Sverige som socialdemokratin har glömt i sin strävan efter makten, säger Ebba Busch till tidningen.

Hon menar också att anställda inom välfärden lämnats i sticket.

– De får betala priset för att Sverige inte tog höjd för en kraftigt förvärrad situation och inte hade större beredskap för att hantera det här svåra läget tidigare, säger hon.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons