Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Corona stoppar tillverkning av corona-öl

Coronavirus • Publicerad 3 april 2020
Tillverkningen av corona stoppas tillfälligt. Arkivbild.
Tillverkningen av corona stoppas tillfälligt. Arkivbild.Foto: Matt Rourke

Den mexikanska öltillverkaren Grupo Modelo, som gör ölet Corona, stoppar tillfälligt sin produktion sedan ölbryggning inte klassas som en nyckelverksamhet och därmed ska stoppas, enligt ett beslut från regeringen.

"Vi håller på att minska produktionen i våra anläggningar till ett absolut minimum", skriver företaget i ett uttalande och tillägger att ett totalt stopp kommer inom några dagar.

Annons

Förutom Corona görs bland annat också ölsorterna Pacifico och Modelo av företaget som exporterar till 180 länder. En annan stor öltillverkare i landet – Heineken – kan också komma att stänga verksamheten under fredagen, enligt tidningen Reforma. Företaget har inte kommenterat uppgifterna.

I veckan förklarade regeringen ett nationellt hälsonödläge i landet till följd av coronapandemin. Över 1 500 fall har bekräftats i landet och 50 personer har avlidit efter att ha insjuknat.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons