Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Coronafallen ökar i Iran

Iran • Publicerad 10 april 2020
Ett tillfälligt sjukhus med 2|000 sängar har satts upp i norra Teheran. Bild från 26 mars.
Ett tillfälligt sjukhus med 2|000 sängar har satts upp i norra Teheran. Bild från 26 mars.Foto: Ebrahim Noroozi

Runt 120 personer har avlidit i Iran det senaste dygnet, enligt landets hälsodepartement. Det innebär att över 4 200 människor som smittats av coronaviruset dött.

Samtidigt ökade antalet smittade personer med nästan 2 000 – till drygt 68 000.

Annons

– De senaste 24 timmarna har vi dessvärre sett en ökning av antalet sjukdomsfall i, kanske fem till åtta turistprovinser, inklusive Teheran, säger Kianoush Jahanpour, talesperson för hälsodepartementet.

Fredagens besked kommer dagen innan Iran planerar att öppna vad som beskrivs som lågriskverksamheter i ett försök att minska skadorna på landets krisande ekonomi.

Iran fick sitt första bekräftade fall av coronaviruset 19 februari och är det värst drabbade landet i Mellanöstern. Det har rapporterats om att det verkliga antalet fall är högre än landets officiella siffror, men uppgifterna har förnekats av regimen.

Skolor, universitet, biografer, arenor och muslimska böneplatser har stängt för att minska smittrisken.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons