Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Coronakrisen stoppar KHL-lag

Ishockey • Publicerad 1 april 2020
Landslagsbacken Adam Almquists klubb tvingas dra sig ur KHL. Arkivbild.
Landslagsbacken Adam Almquists klubb tvingas dra sig ur KHL. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Coronakrisen tvingar den ryska ishockeyklubben Admiral Vladivostok att dra sig ur KHL den kommande säsongen. Detta sedan den lokala idrottsmyndigheten i Primorskijdistriktet dragit in sitt ekonomiska stöd till regionens proffslag den kommande säsongen för att i stället satsa pengarna på bekämpningen av coronaviruset.

Klubben skriver på sin webbplats att när dessutom huvudsponsorn har ekonomiska problem på grund av pandemin finns ingen möjlighet att uppfylla KHL:s krav på minimilön.

Annons

"Det högsta värdet för oss som organisation förblir livet och hälsan hos invånarna i Primorskijdistriktet. I den nuvarande situationen finns det viktigare sociala områden som just nu behöver maximalt stöd", skriver klubben på sin webbplats.

Vladivostok, som ligger längst österut i Ryssland vid Stilla Havet, kommer i stället att satsa på sin ungdoms- och juniorverksamhet.

Den gångna säsongen spelade backen Adam Almquist och forwarden Markus Ljungh i Vladivostok, men det var redan klart att den blågula duon skulle lämna klubben.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons