Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Federer om Wimbledonbeskedet: "Förkrossad"

Det blir ingen Wimbledonturnering i år.
Coronautbrottet stoppar även gräsklassikern i London.
"Förkrossad", skriver Roger Federer på Twitter.
Tennis • Publicerad 1 april 2020
Serena Williams får inte spela i Wimbledon i år. Coronautbrottet stoppar turneringen hon vunnit sju gånger. Arkivbild.
Serena Williams får inte spela i Wimbledon i år. Coronautbrottet stoppar turneringen hon vunnit sju gånger. Arkivbild.Foto: Tim Ireland

"Det är med stor sorg som styrelsen för All England Club och tävlingsledningen i dag har beslutat att ställa in mästerskapet 2020 på grund av den oro för människors hälsa som är kopplad till coronapandemin", skriver arrangören på sin hemsida.

"Det finns ingen möjlighet att spela mästerskapet vid en annan tidpunkt den här sommaren, vilket utesluter att det skjuts upp".

Annons

Den 134:e upplagan av grand slam-turneringen kommer i stället att spelas 28 juni–11 juli nästa år.

Wimbledon har spelats varje år sedan starten 1877, förutom under första och andra världskriget.

Williams chockad

Roger Federer som vunnit turneringen åtta gånger, skriver på Twitter att han är "förkrossad". Serena Williams, sjufaldig vinnare, twittrar i sin tur: "Jag är chockad".

Simona Halep, regerande mästare, reagerade även hon på nyheten på Twitter:

"Så tråkigt att höra att Wimbledon inte blir av i år. Förra årets final kommer för alltid att vara en av de lyckligaste dagarna i mitt liv! Men vi går igenom något som är större än tennis och Wimbledon kommer tillbaka! Och det här innebär att jag får ännu mer tid till att se fram emot att försvara min titel", skriver rumänskan.

Stoppat till juli

Wimbledon är den andra av årets fyra grand slam-turneringar som påverkas av coronapandemin efter Franska mästerskapen. Men Paris-arrangörerna valde en annan väg och har flyttat evenemanget till slutet av september och början av oktober, bara två veckor efter att US Open i New York spelats färdigt.

All tennis på ATP- och WTA-tourerna är stoppad fram till och med den 13 juli vilket innebär att övriga grästurneringar, som traditionsenligt spelas som en uppladdning inför årets mest prestigefyllda evenemang, antingen ställs in eller flyttas fram.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons