Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Cuppremiär uppskjuten efter oklart besked

Stänga allt fotbollsspel, eller spela om smittspridningsrisken kan minimeras?
"Det har kommit olika besked från Folkhälsomyndigheten", anser Stockholms Fotbollsförbund som nu skjuter upp S:t Erikscupstarten till den 12 april.
Fotboll • Publicerad 2 april 2020
Fotbollsungdomar får fortsätta träna, men S:t Erikscupen skjuts upp. Arkivbild.
Fotbollsungdomar får fortsätta träna, men S:t Erikscupen skjuts upp. Arkivbild.Foto: Mats Schagerström/TT

Under onsdagen meddelade Folkhälsomyndigheten att man rekommenderade idrotten att skjuta upp alla tävlingar och matcher, även cupspel och träningsmatcher, på grund av coronaviruset.

Under kvällen rättade man sig och ansåg att cuper och mindre träningsmatcher ska kunna spelas.

Annons

"Om det är möjligt att anordna träningar och träningsmatcher utan att riskera sprida smitta kan aktiviteterna hållas, om inte bör de ställas in", lyder rekommendationen från myndigheten.

Stockholms fotbollsförbund, som bland annat arrangerar ungdomsserien S:t Erikscupen med i år 5 071 lag, vill ha förtydliganden från Folkhälsomyndigheten innan man tar beslut om tävlingsverksamheten, och skjuter därför på seriepremiärer till den 12 april.

När det gäller träningsmatcher hänvisar man till Folkhälsomyndighetens rekommendation, att matcherna kan spelas om man inte riskerar smittspridning.

Stockholms fotbollsförbund kommer med ett nytt besked om tävlingsverksamheten på måndag.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons