Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Danmarks statsminister försvarar långsamhet

Danmark • Publicerad 8 april 2020
Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) vill inte gå för snabbt fram med att släppa på virusrestriktionerna.
Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) vill inte gå för snabbt fram med att släppa på virusrestriktionerna.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix/AP/TT

Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) försvarar strategin att trappa ned virusåtgärderna långsamt.

"Om vi öppnar upp för snabbt riskerar vi att välta allt det vi vunnit sedan mars över styr. Det kan jag inte försvara, vad beträffar smittorisken. Men det skulle också vara dåligt för företag och ekonomin", skriver hon på Facebook.

Annons

Inlägget kommer efter kritik från andra partier om att den första fasen av nedtrappningen inte omfattar näringar som till exempel kaféer och frisörer, utan bara förskolor och skolor upp till femte klass. Restriktionerna mot större folksamlingar kvarstår till och med augusti.

"Mot bakgrund av de råd vi fått är bedömningen att vi ska börja med barnen. Men inte mycket mer än så", skriver statsministern.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons