Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

DBU: Damernas fotbolls-EM skjuts upp till 2022

Fotbolls-EM för damer skjuts upp ett år och kommer att spelas 2022.
Det bekräftar det danska fotbollsförbundet, DBU, på sin hemsida.
Fotboll • Publicerad 1 april 2020
Svenska stjärnbacken Nilla Fischer får vänta ännu ett år på fotbolls-EM om Sverige kvalar dit. Arkivbild.
Svenska stjärnbacken Nilla Fischer får vänta ännu ett år på fotbolls-EM om Sverige kvalar dit. Arkivbild.Foto: Claude Paris/AP/TT

Den 17 mars kom beskedet att fotbolls-EM för herrar flyttas fram ett år på grund av coronakrisens utbredning. Sedan dess har det också stått klart att en av följderna blir att även damernas Europamästerskap i England, som skulle ha spelats mellan den 7 juli och 1 augusti 2021, kommer att senareläggas.

Enligt det danska fotbollsförbundet, står det nu klart när det blir av, även om de exakta datumen inte ska vara fastställda. Damernas EM kommer även det att skjutas upp i ett helt år och avgöras sommaren 2022, skriver DBU på sin hemsida.

Annons

Det samma uppges gälla herrarnas U21-EM som skulle ha spelats nästa år, men än så länge har det europeiska fotbollsförbundet Uefa inte bekräftat när mästerskapen ska hållas.

Uefa höll på onsdagseftermiddagen en videokonferens för de 55 medlemsnationerna där det bland annat beslutades att samtliga Champions League- och Europa League-matcher kommer att skjutas upp tills vidare. Även de inplanerade landskamperna för juni kommer få nya speldatum.

Även flytten av OS i Tokyo, till sommaren 2021, innebar att det hade blivit svårt för damernas fotbolls-EM att arrangeras samma sommar.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons