Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

De kan vinna internationella Bookerpriset

Litteratur • Publicerad 2 april 2020
Daniel Kehlmann är nominerad till internationella Bookerpriset för "Tyll". Arkivbild.
Daniel Kehlmann är nominerad till internationella Bookerpriset för "Tyll". Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Den nederländska författaren Marieke Lucas Rijneveld kan bli en av de yngsta någonsin att vinna det internationella Bookerpriset. 28-åringen är nominerad för sin debutroman "The discomfort of evening".

Den tyske författaren Daniel Kehlmann är nominerad för romanen "Tyll", som utspelar sig på 1600-talet och har ett kapitel som handlar om den svenska kungen Gustav II Adolf.

Annons

De övriga nominerade är iranska författaren Shokoofeh Azar, för "The enlightment of the greengage tree", argentinska Gabriela Cabezón Cámara för "The adventures of china iron", mexikanska Fernanda Melchor för "Hurricane season" och japanska Yōko Ogowas "The memory police"; som utkom 1994 men först nu har översatts till engelska.

Prissumman på 50 000 pund, över 600 000 svenska kronor, i den internationella priskategorin delas mellan författare och översättare.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons