Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Innehåll från Ahlberg Bil

Det är lagligt, men livsfarligt

När det kommer till bildäck finns det några myter du absolut inte bör gå på. Dels för att det kan kosta dig mycket pengar, men framför allt för att det kan vara extremt riskfyllt. ”Folk riskerar att vaggas in i en trygghet som inte finns”, säger Mikael Andersson, servicemarknadschef på Ahlberg Bil.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Däcken är en av de viktigaste säkerhetsutrustningarna på din bil, därför är det viktigt att lära sig skillnaden mellan olika däcks egenskaper. Mikael Andersson har en varning till alla som ska köpa nya däck:

– Folk frågar efter åretruntdäck, men om man är en seriös däckhandlare säljer man inte åretruntdäck för det finns inte några sådana, säger servicemarknadschefen med eftertryck, och lägger till:

– Tyvärr finns det mindre seriösa aktörer som säljer det och det vaggar in folk i en trygghet som egentligen inte finns.

Utvecklingen i bilbranschen går som bekant i en rasande takt på alla plan. Bränslen förändras och är på väg att fasas ut, allt fler väljer automatisk växellåda framför manuell, och självstyrande bilar testkörs redan på våra vägar. Även när det gäller bilarnas däck händer det mycket.

– Det är mycket fokus på däckens bullernivå just nu. Den som väljer premiumdäck får alltid den senaste tekniken, och det är klart lägre ljud från premiumdäck jämfört med andra däck, säger Mikael Andersson på Ahlberg Bil. Han berättar att de allra flesta kunder, ungefär 95 procent, väljer att köpa premiumdäck trots att de är dyrare.

– Även om ljudet är klart lägre är det framför allt säkerheten som de flesta vill åt, bromssträckan är klart kortare med premiumdäck, förklarar Mikael Andersson. På Ahlberg Bil har man investerat i den allra senaste tekniken.

– Moderna bilar är mer känsliga för vibrationer. Vi har maskiner som gör att vi lasermäter däcket och fälgen så vi kan få den ultimata passformen. Det går inte att få riktigt rätt montering på moderna bilar med gamla maskiner.

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se