Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dödsfall på italienskt äldreboende utreds

Italien • Publicerad 16 april 2020
Omkring 180 personer har dött på äldreboendet Pio Albergo Trivulzio i Milano sedan coronapandemin startade. Arkivbild.
Omkring 180 personer har dött på äldreboendet Pio Albergo Trivulzio i Milano sedan coronapandemin startade. Arkivbild.Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Omkring 180 personer har dött på äldreboendet Pio Albergo Trivulzio i Milano sedan coronapandemin nådde landet. Åklagarmyndigheten har inlett en brottsutredning.

Nu har utredare beslagtagit dokument på huvudkontoret för Lombardiets regionala styre som en del i utredningen, rapporterar italienska medier.

Annons

En husrannsakan har genomförts mot äldreboendet. De medicinska journaler som beslagtogs då ska avgöra om personalens försumlighet har bidragit till att coronaviruset spreds på boendet.

Äldreboendet misstänks för att ha dolt ett stort antal dödsfall med koppling till covid-19, enligt tidningen La Repubblica.

Antalet coronadödsfall i Italien uppgick till 525 det senast rapporterade dygnet. Det är en nedgång med 53 fall jämfört med föregående dygn. Hittills har 22 170 människor avlidit i sviterna av covid-19, enligt institutet för civilskydd.

Antalet smittade har ökat med 3 786 nya fall. Nästan 169 000 människor har konstaterats vara smittade. Av dem har drygt 40 000 personer friskförklarats.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons