Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Dramaten ställer in fram till sommaren

Teater • Publicerad 2 april 2020
Maria Groop Russel, vd för Dramaten. Arkivbild.
Maria Groop Russel, vd för Dramaten. Arkivbild.Foto: Karin Wesslén / TT

Dramatens ledning har beslutat att alla föreställningar fram till sommaren ska ställas in. Nationalscenen kommer alltså inte att öppna igen efter den sista april som tidigare sagts.

”Det är ett stort beslut och ett tungt besked att ge publiken. Vi vill spela teater. Det är vårt uppdrag. Men begränsningen med max 50 personer för offentliga tillställningar och andra restriktioner gör att det inte längre är realistiskt att tro att vi kan möta publiken på plats igen före sommaren. Vi behöver nu lägga all kraft och allt arbete på att skapa så goda förutsättningar som möjligt för höstens premiärer och repertoar,” säger Maria Groop Russel, vd för Dramaten, i ett pressmeddelande.

Alla som har köpt biljetter till vårens föreställningar kommer att kontaktas av Dramatens kundtjänst. Utvecklingen av den digitala tjänsten Dramaten Play ska också fortsätta.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons