Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dubbelt så många jobbsökande i USA

Ekonomi • Publicerad 2 april 2020
Många fler söker arbetslöshetsstöd i USA jämfört med förra veckan. Arkivbild.
Många fler söker arbetslöshetsstöd i USA jämfört med förra veckan. Arkivbild.Foto: Jacqueline Dormer/AP/TT

Arbetslösheten i USA ökar snabbt, visar nya siffror från amerikanska myndigheter. Totalt ansökte 6,6 miljoner människor om arbetslöshetsstöd under den senaste veckan, en fördubbling sedan veckan innan.

Analytikerna trodde att siffran skulle bli betydligt lägre, med medianuppskattningar på 3,5 miljoner och den högsta uppskattningen på 5,2 miljoner.

Annons

Efter att stora delar av landet satts i karantän har ekonomin drabbats hårt, vilket nu alltså fått stora konsekvenser för jobben. Bland annat har flera stora butikskedjor sagt att tiotusentals anställda kommer att behöva sluta eftersom butikerna är stängda.

– En titt på de mest drabbade branscherna tyder på potentiella förluster av 16 miljoner jobb. Det skulle öka arbetslösheten till 12,5 procent, den högsta siffran sedan 30-talet, säger David Kelly, global strategichef på JP Morgan.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons