Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Efter oljeavtalet – priset på råolja sjunker

Ekonomi • Publicerad 14 april 2020
Länderna i Opec+ har kommit överens om en historisk produktionsminskning men investerarna tvivlar. Arkivbild.
Länderna i Opec+ har kommit överens om en historisk produktionsminskning men investerarna tvivlar. Arkivbild.Foto: Eric Gay/AP/TT

Investerarna verkar inte övertygade om effekterna av den historiska överenskommelsen mellan de oljeproducerande länderna i Opec och dess allierade om en produktionsminskning. Världsmarknadspriset på råolja sjunker i tisdagens handel. Efter ett lyft på måndagen sjunker nu oljepriserna. Ett fat nordsjöolja (brent) handlas nu för 31:26 dollar, ned med 1,8 procent sedan senaste handelssessionen. Priset på ett fat amerikansk WTI-olja faller 1,5 procent till 21:87 dollar.

Under coronavirusets spridning har efterfrågan på olja minskat vilket i sin tur pressat priset på olja kraftigt. Efter långa överläggningar beslutade Opec och dess allierade att minska oljeproduktionen med 9,7 miljoner fat om dagen under maj och juni, vilket motsvarar omkring tio procent av den globala oljeproduktionen och innebär den största minskningen som någonsin beslutats.

Överenskommelsen slöts i Opec+ som förutom Opecs 13 medlemmar inkluderar ytterligare tio länder, däribland Mexiko och Ryssland.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons