Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Enorma mängder gräshoppor slukar skördar

Etiopien • Publicerad 13 april 2020
Enorma svärmar av gräshoppor har orsakat skador på cirka 200|000 hektar av skördar i Etiopien vilket gör att ytterligare ungefär en miljon människor behöver akut livsmedelsstöd, enligt FN.
Enorma svärmar av gräshoppor har orsakat skador på cirka 200|000 hektar av skördar i Etiopien vilket gör att ytterligare ungefär en miljon människor behöver akut livsmedelsstöd, enligt FN.Foto: Sven Torfinn/AP/TT

Enorma svärmar av gräshoppor har orsakat skador på cirka 200 000 hektar jordbruksmark i Etiopien vilket gör att ytterligare ungefär en miljon människor behöver akut livsmedelsstöd, enligt FN.

– Det är avgörande att skydda den drabbade befolkningens försörjning, särskilt nu när situationen förvärras av krisen med covid-19, säger Fatouma Seid, representant för FN:s livsmedels- och jordbruksorgan FAO i landet.

Annons

Ovanligt mycket regn har gett upphov till fler gräshoppor i hela regionen och i Etiopien har särskilt skördar av sorghum, vete och majs påverkats.

Redan före gräshoppornas härjningar behövde miljontals etiopier livsmedelsstöd, och läget kan förvärras ytterligare eftersom fler svärmar väntas.

Samtidigt försöker landet hantera coronaviruset. Hittills har 74 fall av smittan bekräftats men testningen har varit mycket begränsad. Oron är stor för att det bräckliga sjukvårdssystemet kan kollapsa vid utbredd smitta.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons