Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Enormt söktryck för permitteringsstöd

Slussarna till statligt permitteringsstöd har öppnat. Cirka 8 000 ansökningar kom in till Tillväxtverket bara under en förmiddag.
Ekonomi • Publicerad 7 april 2020
Tillväxtverket hanterar ansökningar om korttidsarbete.
Tillväxtverket hanterar ansökningar om korttidsarbete.Foto: Janerik Henriksson/TT

– Ett väldigt stor söktryck, säger myndighetens pressansvarige Niklas Kjellberg.

Fram till tisdag lunch handlade det om 8 000 företag som hade sökt rätt till så kallat korttidsarbete, statligt permitteringsstöd där staten tar som mest halva arbetskostnaden parat med att den anställde går ner i arbetstid. Hur många företag som kommer att söka totalt sett har inte myndigheten någon direkt aning om, men statistiken från sajten ger en fingervisning.

Annons

Under dagen hade myndighetens sajt, själva ansökningssidan, omkring 70 000 sidanvisningar, vilket bekräftar det otroligt stora intresset.

Det var väl inte helt oväntat, indikationer har pekat på att företag kommer att stå i kö att få hjälp i dessa coronakristider, och det fanns farhågor för att IT-systemet skulle krascha. Men det har i stort fungerat bra, enligt Niklas Kjellberg, även om väntetiderna blev långa till telefonsupporten.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons