Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Innehåll från Ericsson i Karlskrona

Ericsson anställer – ökad efterfrågan på mobila betalningar

Teknik i yppersta världsklass från anställda på Ericsson i Karlskrona bidrar just nu till att minska kontanthanteringen världen över. ”Efterfrågan på mobila betalningstransaktioner ökar eftersom allt fler vill få bort kontanthanteringen”, säger Ola Persson, ansvarig för Wallet Platform på Ericsson.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Ericsson Wallet Platform används av 250 miljoner människor i framför allt utvecklingsländer. Med innovativa tekniska lösningar erbjuds en snabb och smidig möjlighet att skicka pengar till varandra – utan att användarna behöver vara anslutna till någon bank.

– Vi har ungefär samma funktion som en bank. Men det är operatörerna som hanterar transaktionerna, säger Ola Persson.

Systemet är viktigt i många utvecklingsländer där totalt ungefär 1,8 miljarder människor beräknas sakna bankkonto – samtidigt som de har mobilkonto. Det har de senaste åren blivit stadigt fler människor som använder produkten och just nu finns ytterligare incitament att minska kontanthanteringen i samhället.

– Vi ser en rejält ökad trafik i våra system. Det känns värdefullt att kunna se att vi, förutom att ha möjliggjort att de som inte kunnat gå till banken har fått ett bankkonto via oss, också kunnat bidra till att minska kontanthanteringen, säger Ola Persson.

De som redan har systemet använder det mycket mer nu, dessutom har flera operatörer som hittills inte erbjudit Wallet Platform också hört av sig för att de vill bidra till att minska kontanthanteringen.

Med kort varsel kan det nu komma önskemål om att sätta upp Wallet Platform-systemet i ett nytt land för en ny operatör.

– För att kunna möta kundernas höga krav på snabba turnaroundtider jobbar vi i så kallade Devops. Vårt operationsfolk har ständigt en nära dialog med våra designers. Det gör jobbet flexiblare och roligare – det vi designar syns direkt ut i våra kundnät, säger Ola Persson.

All utveckling av Wallet Platform sker på Ericsson i Karlskrona där 100 personer jobbar med den senaste tekniken inom programvaruutveckling, där moderna programspråk, microserviceteknologier och höga krav på säkerhet speglar utvecklingen.

Den ökade efterfrågan gör att Ericsson i Karlskrona nu är i stort behov av att anställa fler utvecklare.

Just nu söker Ericsson i Karlskrona bland annat software developers till Wallet Platform. Sök tjänsten här.

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se