Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Coronasmittan lyfter Essity

Coronakrisen har inte varit dålig för alla. Hygienbolaget Essity går tvärtom bättre, rapporterar bolaget som bland annat tillverkar toapapper.
Ekonomi • Publicerad 14 april 2020
Hygienbolaget Essity lyfts av coronaeffekter. Arkivbild.
Hygienbolaget Essity lyfts av coronaeffekter. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Essity börsstoppades cirka en timme på tisdagseftermiddagen. Orsaken var en så kallad omvänd vinstvarning som mjukpapperstillverkaren lite oväntat släppte. Enligt preliminära siffror för första kvartalet ökade nettoomsättningen och resultatet betydligt jämfört med motsvarande period föregående år, delvis som en konsekvens av coronasmittan som bland annat fick människor att hamstra toalettpapper.

Aktien steg flera procent när handeln på Stockholmsbörsen återupptogs. Vid stängning hade Essity ökat 5,5 procent.

Annons

Försäljningsintäkterna ökade med tio procent under första kvartalet till 33,7 miljarder kronor, jämfört med samma period i fjol. Det justerade rörelseresultatet före avskrivningar på förvärvsrelaterade immateriella tillgångar ökade med 67 procent till 5,3 miljarder kronor.

De definitiva siffrorna publiceras den 23 april.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons