Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Extra stöd till Luleås damverksamhet

Ishockey • Publicerad 8 april 2020
Luleå hockeys verksamhet på damsidan får ett extra ekonomiskt tillskott från en sponsor. Arkivbild.
Luleå hockeys verksamhet på damsidan får ett extra ekonomiskt tillskott från en sponsor. Arkivbild.Foto: Robert Nyholm/TT

Coronavirusets härjningar slår hårt ekonomiskt mot bland annat idrotten. Nu får Luleå Hockey ett extra tillskott på 250 000 kronor av Sparbanken Nord på grund av coronakrisen. Pengarna är öronmärkta för dam- och tjejverksamheten, enligt ett pressmeddelande från klubben.

"Det känns helt fantastiskt bra att Sparbanken Nord så tydligt hjälper oss i en mycket tuff situation. De kommer i och med denna extrainsats kraftigt bidra till våra möjligheter att fortsätta stärka vår organisation och därigenom bidra till ökad utvecklingskraft i tjejverksamheten", säger Luleås vd Stefan Enbom.

Annons

Luleå är en av de klubbar som satsat hårdast på dam- och flickverksamheten inom ishockeyn och har tagit tre SM-guld på seniorsidan sedan 2016.

Sparbanken Nord har beslutat att avsätta sammanlagt 8 miljoner kronor till verksamheter inom idrott, kultur och näringsliv som drabbats ekonomiskt av coronakrisen i Norrbotten.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons