Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fack vill ha utökat coronaskydd

Ekonomi • Publicerad 15 april 2020
Sjukvårdspersonal med skyddskläder och ansiktsvisir. Arkivbild.
Sjukvårdspersonal med skyddskläder och ansiktsvisir. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Det ekonomiska skyddet för anställda som riskerar att smittas av coronaviruset på jobbet behöver stärkas. Det anser flera fackförbund som skickat en förhandlingsframställan med kravet till Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

– Vi vill att det ska finnas ett efterlevandeskydd för anhöriga, om våra medlemmar dör. Vi vill också att det ska finnas ett arbetsskadeskydd, om våra medlemmar skadas och inte kan gå tillbaka och arbeta heltid, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro till Ekot.

Regeringen vill att covid-19 förs in i den förordning som reglerar vilka sjukdomar som ger rätt till den lagstadgade arbetsskadeförsäkringen. Ärendet är ute på snabbremiss och SKR:s förhandlingschef Niclas Lindahl vill avvakta resultatet av remissrundan, säger han.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons