Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Färre dödsfall för andra dagen i rad i Spanien

Coronavirus • Publicerad 4 april 2020
Vårdpersonal tar hand om en covid-19-patient på ett bibliotek som gjorts om till tillfälligt sjukhus i Barcelona, Spanien.
Vårdpersonal tar hand om en covid-19-patient på ett bibliotek som gjorts om till tillfälligt sjukhus i Barcelona, Spanien.Foto: Felipe Dana/AP/TT

809 personer i Spanien dog mellan fredag och lördag efter att ha blivit smittade av coronaviruset. Det är andra dagen i rad som antalet dödsfall minskar.

Premiärminister Pedro Sánchez meddelar att regeringen vill förlänga de rigorösa regler som införts för att begränsa smittspridningen.

Annons

– Regeringen ska återigen be om parlamentets godkännande för att en andra gång förlänga nödläget, fram till midnatt lördagen den 25 april, säger Sánchez i ett tv-framträdande.

Spanien är ett av de värst drabbade länderna i världen och hittills har över 11 700 människor dött och nästan 125 000 personer bekräftats smittade.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons