Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fartfesten i Höljes hotad i virustider

Risken är stor att det inte blir någon folkfest för rallycrossentusiaster i Höljes i början på juli. De första tävlingarna i VM är redan uppskjutna. Och nu tittar de svenska arrangörerna på alternativa lösningar.
Rallycross • Publicerad 6 april 2020
Risken är stor att det inte blir någon folkfest för rallycrossentusiaster i Höljes i början på juli. Nu tittar arrangörerna på alternativa lösningar. Arkivbild.
Risken är stor att det inte blir någon folkfest för rallycrossentusiaster i Höljes i början på juli. Nu tittar arrangörerna på alternativa lösningar. Arkivbild.Foto: Pavel Koubek/TT

– I våra tankar är det ingen fråga om att ställa in tävlingen – i värsta fall får vi flytta den i stället, säger tävlingsledaren Morgan Östlund till Värmlands Folkblad.

Det brukar komma omkring 50 000 åskådare till rallycrossen i värmländska Höljes. Men med förbud mot samlingar på över 50 personer är tanken på en VM-deltävling i nuläget orimlig. Och ingen vet hur länge restriktionerna kommer att gälla.

Annons

Arrangörerna tittar nu på andra möjligheter.

– Vi vet ju att det publikmässigt och vädermässigt förmodligen blir sämre och sämre efter varje vecka som går efter det ursprungliga datumet. Det vi kollar på nu är en flytt till senare i juli eller i augusti – värsta fall till och med september, det hade varit tråkigt, säger Östlund.

Senast två månader före den planerade tävlingen den 4 och 5 juli behöver beslut fattas.

– I början på maj skulle jag säga att vi behöver veta. Annars är det inte rimligt att hinna planera och genomföra allt, säger Morgan Östlund.

Att köra tävlingen utan publik anses däremot inte vara något alternativ.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons