Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fler än 15 000 ansökningar om korttidsarbete

Ekonomi • Publicerad 8 april 2020
Tillväxtverket är en statlig myndighet under Näringsdepartementet som har regeringens uppdrag att främja hållbar näringslivsutveckling och regional tillväxt. Arkivbild
Tillväxtverket är en statlig myndighet under Näringsdepartementet som har regeringens uppdrag att främja hållbar näringslivsutveckling och regional tillväxt. ArkivbildFoto: Janerik Henriksson/TT

Intresset är stort för att ansöka om stöd för korttidsarbete, enligt Tillväxtverket. Under det första dygnet som ansökningar har kunnat göras har det kommit in fler än 15 000 ansökningar och myndighetens webbplats hade cirka 100 000 besökare.

"Det har periodvis varit stort tryck på supporten men vi jobbar hårt för att alla ska få den hjälp de behöver", skriver Tim Brooks, chef för avdelningen Företag på Tillväxtverket i ett pressmeddelande.

Tillväxtverket fick den 16 mars i uppdrag av regeringen att hantera stödet för korttidsarbete och har byggt upp en ny digital ansökningstjänst och en ny organisation med handläggare för att hantera detta.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons