Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fler återaktiverade virusfall i Sydkorea

Sydkorea • Publicerad 13 april 2020
Sjukvårdsanställda i den hårt virusdrabbade staden Daegu i sydöstra Sydkorea på måndagen.
Sjukvårdsanställda i den hårt virusdrabbade staden Daegu i sydöstra Sydkorea på måndagen.Foto: Kim Do-hoon

Minst 116 patienter som friskförklarats från covid-19 har testat positivt igen i Sydkorea. Det innebär mer än en fördubbling jämfört med de 51 sådana fall som noterades för en vecka sedan och det skapar oro för ett nytt utbrott av smitta när landet nu överväger att lätta på sina restriktioner sedan antalet nya fall i stort har minskat under senare tid.

Myndigheter och experter försöker nu hitta orsaken till de 116 fallen.

Jeong Eun-Kyeong, chef för smittskyddsmyndigheten KCDC, säger att det är mer sannolikt att viruset återaktiverats i kroppen än att personerna smittats en andra gång. Landet har utfört väldigt många tester och andra experter pekar på möjligheten av att bristfällig testutrustning kan ligga bakom, eller att små rester av viruset kan ha legat kvar i kroppen utan att det för den skull finns risk för att personen kan smitta andra.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons