Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Förbundet vill ha simkaptenen kvar

Det ser ut som om simningens förbundskapten Ulrika Sandmark blir kvar på sin post över OS i Tokyo nästa år.
"Givetvis ser jag gärna att Ulrika stannar kvar över OS", skriver förbundsordföranden Stefan Persson i ett sms.
Simning • Publicerad 15 april 2020
Ulrika Sandmark. Arkivbild.
Ulrika Sandmark. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Det var i tisdags som Ulrika Sandmark i en intervju med TT berättade att hon gärna fullföljer satsningen över OS i Tokyo.

OS flyttades ju nyligen ett år framåt i tiden på grund av coronapandemin och avgörs först sommaren 2021. Sandmark har utgående kontrakt i år.

Annons

– Jag tycker vi har ett väldigt bra upplägg med allting. Vi har teamet klart och vi har provat Fukuoka (där OS-förlägret ska hållas). Vi har ett bra gäng runt simmarna och det är något jag hoppas vi kan hålla kvar vid, sade Sandmark till TT.

Däremot är hon inne på att sluta som förbundskapten efter OS, som blir hennes tredje. Hon tillträdde månaderna innan OS i London 2012 och tycker att nio år får räcka.

"Det pågår diskussioner och vi vet mer om ett par veckor", skriver Stefan Persson.

Sandmark har sedan hösten 2017 dubbla roller då hon också fungerar som sportchef i förbundet, ett tänkbart scenario är att hon jobbar vidare på förbundet i enbart den rollen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons