Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Förskola brann ner till grunden

Bränder • Publicerad 13 april 2020
När räddningstjänsten anlände var branden redan fullt utvecklad. Arkivbild.
När räddningstjänsten anlände var branden redan fullt utvecklad. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En brand utbröt tidigt på måndagsmorgonen i en förskola i Vallås i Halmstad. Polis och räddningstjänst larmades till platsen, men när de anlände var det för sent för att stoppa branden.

– När de kom fram till platsen så var branden fullt utvecklad, nu har det mesta brunnit ner tror jag, säger Lars Inge Johansson, brandmästare vid räddningstjänsten vid halv nio på måndagsmorgonen.

Annons

Ingen person skadades. Räddningstjänsten är kvar på platsen och arbetar med eftersläckning och efterbevakning.

– Vi kommer att vara kvar på platsen tills vi ser att branden inte kan ta sig vidare någonstans. Vi har låtit det brinna ner eftersom det inte gick att rädda, säger Lars Inge Johansson.

Polisen skriver på sin hemsida att fastigheten brann ner till grunden. Det är oklart vad som har orsakat branden, och polisen har inlett en förundersökning med rubricering mordbrand. En teknisk undersökning kommer att genomföras på platsen.

Rättelse: I en tidigare version avgavs fel stadsdel. Rätt är Vallås.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons