Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Första fall av corona på Falklandsöarna

Coronavirus • Publicerad 4 april 2020
En skylt i huvudstaden Stanley hälsar folk välkomna till Falklandsöarna. Ögruppen har fått sitt första bekräftade fall av corona. Arkivbild.
En skylt i huvudstaden Stanley hälsar folk välkomna till Falklandsöarna. Ögruppen har fått sitt första bekräftade fall av corona. Arkivbild.Foto: Michael Warren/AP/TT

Det första fallet av coronavirus har bekräftats på Falklandsöarna i Sydatlanten. En patient testades positiv efter att ha kommit in till sjukhuset med symptom den 31 mars och har nu isolerats, enligt myndigheterna på ögruppen.

Falklandsöarna, med sina 3 400 invånare, tillhör Storbritannien och tester har skickats till Storbritannien för att analyseras.

Andra länder eller platser som inte officiellt rapporterat några coronafall är Samoa, Turkmenistan, Nordkorea och baser på Antarktis.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons