Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Frankrike klev över två sorgliga milstolpar

Frankrike har klivit över två sorgliga milstolpar, i fråga om antalet döda och smittade av coronaviruset.
Samtidigt finns tecken på en ljusning i fjärran, i form av färre patienter i intensivvården.
Frankrike • Publicerad 14 april 2020
Frankrikes president Emmanuel Macron.
Frankrikes president Emmanuel Macron.Foto: Gonzalo Fuentes/AP/TT

Ytterligare 762 smittade av covid-19 har dött i Frankrike. Därmed är det totala dödstalet 15 729 och Frankrike är det fjärde landet att passera 15 000 dödsfall, sedan också Italien, Spanien och USA gjort det.

Samtidigt passerar Frankrike en annan sorglig milstolpe, då totalt 103 573 fall av bekräftat smittade personer nu har noterats – en uppgång från 98 076 på måndagen.

Annons

De franska siffrorna gäller avlidna på både sjukhus och äldreboenden.

Men det finns också tecken på att smittspridningen nått en platå och planat ut. För sjätte dygnet i rad faller antalet intensivvårdspatienter, med 91 till totalt 6 730.

President Emmanuel Macron har klargjort att restriktionerna för att begränsa spridningen av coronaviruset ska fortsätta vara i kraft till den 11 maj. Därefter ska försök göras att stegvis öppna upp olika sektorer i landet igen, samtidigt som åtgärderna noga ska analyseras så att inte smittspridningen tar fart igen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons