Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nära 11 000 virusdöda i Frankrike

Frankrikes förlorade ytterligare 541 medborgare på sjukhus i virussjukdomen covid-19 det senaste dygnet, meddelar myndigheterna. Därmed är det officiella dödstalet 10 869.
Ekonomi • Publicerad 8 april 2020
Coronapandemin har lett till en nedstängning av stora delar av Frankrike.
Coronapandemin har lett till en nedstängning av stora delar av Frankrike.Foto: Thibault Camus AP/TT

På grund av teknikfel saknades på onsdagen uppgifter om avlidna på vårdhem, enligt den franska vårdens generaldirektör Jérôme Salomon.

På intensivvårdsavdelningar fanns på onsdagen 7 148 coronapatienter, 17 mer än föregående dag. Ökningen är den minsta under de senaste veckorna.

Annons

Frankrike är nedstängt sedan den 17 mars. Stränga restriktioner styr människors möjligheter att röra sig. Enligt Jérôme Salomon har smittspridningen avtagit de senaste dagarna, vilket han tillskriver att restriktionerna respekteras i hög grad.

Nuvarande nedstängning gäller till den 15 april. Den kommer att förlängas, uppger en källa i presidentkansliet till AFP och tillägger att president Emmanuel Macron på måndag kväll kommer att tala till nationen och upplysa om de nya besluten i viruskampen.

Landets ekonomi krympte med 6 procent under första kvartalet jämfört med kvartalet före, enligt beräkningar från landets centralbank, som är en del av Europeiska centralbanken (ECB).

Minskningen, som beror på nedstängningen, är den kraftigaste i fransk ekonomi sedan andra världskriget och värre än nedgången 1968 då fransk ekonomi krympte med 5,3 procent under andra kvartalet till följd av strejker och massprotester bland studenter.

Enligt centralbanken innebär varje vecka av nedstängning att bruttonationalprodukten minskar med 1,5 procentenheter.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons