Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fyra åtalas efter stort narkotikafynd i Borås

Brott • Publicerad 3 april 2020
Fyra personerna åtalas vid Borås tingsrätt för synnerligen grovt narkotikabrott. Ett brott som kan ge upp till tio års fängelse. Arkivbild.
Fyra personerna åtalas vid Borås tingsrätt för synnerligen grovt narkotikabrott. Ett brott som kan ge upp till tio års fängelse. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Amfetaminfabriken avslöjades av en slump.

Två personer anställda av Borås stad gjorde i oktober förra året ett rutinbesök i en lägenhet. När de steg in genom den öppna dörren hamnade de rakt in i en pågående knarktillverkning. På golvet låg, på utrullade platssäckar, 43 kilo amfetamin med ett gatuvärde beräknat till minst tio miljoner kronor, skriver Borås tidning.

Annons

Personerna i lägenheten flydde från platsen. Polisens larmades och efter en omfattande utredning har nu fyra personer kunnat knytas till knarkfabriken, bland annat genom fynd av pass i lägenheten och genom hemlig telefonavlyssning.

Nu åtalas de fyra personerna vid Borås tingsrätt för synnerligen grovt narkotikabrott, ett brott som kan ge upp till tio års fängelse.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons