Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fyra åtalas i härva med batteriavfall

Miljö • Publicerad 8 april 2020
Batteriavfall hade dumpats i anslutning till bostadshus, och nu åtalas fyra personer. Arkivbild
Batteriavfall hade dumpats i anslutning till bostadshus, och nu åtalas fyra personer. ArkivbildFoto: Henrik Montgomery/TT

Fyra män åtalas nu misstänkta för grovt miljöbrott i en stor härva med batteriavfall, rapporterar Sveriges Radio P4 Örebro.

Det var i december som det avslöjades att ett företag som anlitats av återvinningsföretaget Urecycle dumpat batteriavfall i naturen. Under två års tid ska de åtalade i samförstånd ha hanterat nära 2 000 ton miljöfarligt avfall från återvunna alkaliska batterier. Avfall förvarades och dumpades på olika platser i Kumla, Örebro och Eskilstuna kommun under två års tid, och stora mängder avfall hittades också i anslutning till bostadshus.

Åklagaren vill att brottet bedöms som grovt eftersom hanteringen upptäcktes av en slump och hade kunnat förbli oupptäckt under lång tid. De fyra åtalade nekar till brott.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons