Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Fyre-grundare vill lämna fängelse av coronaoro

Nöje • Publicerad 16 april 2020
Billy McFarland. Arkivbild.
Billy McFarland. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP/TT

Billy McFarland, mannen bakom fiaskofestivalen Fyre, har ansökt om att få sitt fängelsestraff omvandlat till husarrest på grund av coronaviruset, skriver NME.

McFarland hävdar via sina advokater att han sedan tidigare har problem med astma, allergier och hjärtat, och att han därmed skulle utsättas för stor fara om han smittades med coronaviruset i fängelset.

Annons

Advokaterna hänvisar i ansökan till ett liknande fall där rapartisten Tekashi 6ix9ine fick sitt straff omvandlat till husarrest på grund av astma i kombination med risken för att drabbas av coronaviruset, uppger NME.

Fyre Festival arrangerades 2017 och marknadsfördes som en superexklusiv festival på en paradisö i Karibien, med världsartister, boende och mat i toppklass. Biljetterna kostade upp till 100 000 kronor, men väl på plats möttes besökarna av ett tältläger med brist på mat och vatten, och de utlovade artisterna kom aldrig.

McFarland dömdes till sex år bakom lås och bom för flera fall av bedrägeri, med skulder på närmare 300 miljoner kronor till festivalbesökare, personal och sponsorer.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons