Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

GCT ställer in tävlingarna i Stockholm

Ridsport • Publicerad 8 april 2020
Peder Fredricson vann GCT-tävlingen i Stockholm förra året, en titel han inte får försvara i år. Tävlingen ställs in på grund av coronapandemin. Arkivbild.
Peder Fredricson vann GCT-tävlingen i Stockholm förra året, en titel han inte får försvara i år. Tävlingen ställs in på grund av coronapandemin. Arkivbild.Foto: Sören Andersson/TT

Ryttartävlingen Global Champions Tour är nästa offer i ridsportens allt tunnare tävlingskalender. Den internationella stortävlingen blir inte av på Stockholms stadion i år och drar också med sig Stockholm Horse Week i fallet.

I ett pressmeddelande skriver evenemangets vd Johan Pagerup:

Annons

"Till följd av den dramatiska utvecklingen och spridningen av coronaviruset världen över och tillhörande åtgärder och rekommendationer som vidtagits av svenska folkhälsomyndigheten har vi beslutat att skjuta upp den andra upplagan av Longines Global Champions Tour Stockholm och Stockholm Horse Week till 2021."

Tävlingen, som lockar flera av världens främsta hoppryttare, skulle ha avgjorts den 11-14 juni.

De som köpt biljett kommer att få pengarna tillbaka.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons