Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Getinge tar in miljard för att öka produktion

Ekonomi • Publicerad 17 april 2020
Medicinteknikbolaget Getinge vill öka produktionen av ventilatorer till vården och tar in nytt kapital genom en emission av företagscertifikat. Arkivbild.
Medicinteknikbolaget Getinge vill öka produktionen av ventilatorer till vården och tar in nytt kapital genom en emission av företagscertifikat. Arkivbild.Foto: Ali Lorestani/TT

Den ökade efterfrågan på avancerade ventilatorer och livsuppehållande utrustning gör att medicinteknikbolaget Getinge vill utöka sin produktion kraftigt.

Bolaget vill nu ta in en miljard kronor genom en emission av företagscertifikat för att kunna öka produktionen, enligt ett pressmeddelande.

Annons

I år planerar bolaget att tillverka 26 000 avancerade ventilatorer, vilket skulle innebära en ökning med 160 procent jämfört med 2019.

Aktien faller drygt två procent på Stockholmsbörsen.

Den 9 april kom Getinge, vars verksamhet fått draghjälp av coronakrisen, med en så kallad omvänd vinstvarning på grund av en kraftigt ökad orderingång och rörelseresultat under första kvartalet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons