Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Gifte sig i tv – nu får de egen serie

Av tre ihopmatchade par i SVT:s "Gift vid första ögonkastet" var det bara Maxine Nordlindh och Emil Nygren som fortsatte att vara gifta med varandra. Nu får tittarna följa dem i en egen spinoff-serie.
Tv • Publicerad 14 april 2020
Emil Nygren och Maxine Nordlindh får sin egen tv-serie efter "Gift vid första ögonkastet". Pressbild.
Emil Nygren och Maxine Nordlindh får sin egen tv-serie efter "Gift vid första ögonkastet". Pressbild.Foto: Stina Stjernkvist/SVT
Albin Ringstad, Maxine Nordlindh, Elahe Eskandari, Emil Nygren, Jacob Claesson och Elina Raeder deltar i årets säsong av "Gift vid första ögonkastet". Pressbild.
Albin Ringstad, Maxine Nordlindh, Elahe Eskandari, Emil Nygren, Jacob Claesson och Elina Raeder deltar i årets säsong av "Gift vid första ögonkastet". Pressbild.Foto: Stina Stjernkvist/SVT

– Vi går i parterapi och benar ut hur det går för oss efter experimentet. Man kan inte gömma sig bakom den här fasaden som var "Gift vid första ögonkastet" utan nu är det "rätt in i vedboden", säger Emil Nygren.

Serien heter "Gift vid första ögonkastet: Äktenskapet" och kommer att visas i SVT1 och på SVT Play med start den 12 maj. Det blir fyra halvtimmeslånga avsnitt där paret jobbar med att komma vidare i sin relation med hjälp av experten Kalle Norwald.

Annons

– Det som har varit jobbigt har varit att behöva smyga med vår relation. Vi har inte kunnat åka och handla ihop eftersom folk kommer fram och hälsar och vill ta selfies. Jag har inte kunnat leva mig in i den rollen, säger Maxine Nordlindh.

"Vattna blommor"

Efter att det ordinarie programmet hade spelats in följde ett par månader där paret slapp tv-kamerorna. Emil Nygren förklarade inför det slutgiltiga beslutet att han förmodligen skulle vilja ha lite ensamtid, men så blev det inte.

– Jag säger i programmet att jag vill hem och vattna mina blommor och ta det lite lugnt, men det blev aldrig så. Jag åkte hem, tog med mig blommorna och sedan flyttade jag in hos Maxine, säger han.

Ett återföreningsavsnitt spelades in sex månader efter att paren hade fattat beslut om ifall de ville fortsätta att vara gifta eller skilja sig. I det släpper deltagarna Elina Raeder och Jacob Claesson bomben: de har börjat dejta varandra efter att programmet tog slut – trots att de var matchade på varsitt håll.

– Det började lite som ett skämt, men när vi sågs under en middag kände vi att vi tyckte om varandra mer än vi förväntat oss. Vi sade att vi nog inte skulle skylta med det inför de andra, eftersom ingen av oss ville såra någons känslor. När vi berättade blev det först inte den reaktionen jag hade väntat mig, men jag upplever att de flesta förstod oss när vi fått en chans att förklara, säger Elina Raeder.

Blev beviken

Elahe Eskandari, som gifte sig med Jacob Claesson i programmet, säger att hon blev besviken.

– Jag trodde de gjorde det för att få uppmärksamhet. Men egentligen är det inte viktigt vad jag tycker, det ska inte spela någon roll och jag önskar dem allt gott. I stundens hetta lät jag väldigt arg, men det var för att jag var chockad, säger hon.

Elina Raeder och Jacob Claesson har dock inte hunnit ta sitt förhållande till nästa nivå, på grund av avståndet till Georgien, där Claesson jobbar.

– Jag tycker väldigt bra om Elina, och jag hoppas och tror att vi kommer att vara nära varandra på ett eller annat sätt. Nu har vi inte riktigt fått en chans att utforska om det skulle kunna leda till någonting mer – vi får se helt enkelt, säger han.

Elahe Eskandari har gått vidare, träffat en ny kärlek och planerar att flytta utomlands. Albin Ringstad, som sade ja till att fortsätta vara gift med Elina Raeder, uppger att han fortfarande är singel.

Annons

– Jag ångrar inte min medverkan det minsta. Vi gick alla in med förhoppningen om att hitta kärlek, och ibland hittar man den där man minst anar. Jag unnar dem all lycka, säger han.

Fakta: "Gift vid första ögonkastet"

Bygger på ett danskt format.

Första säsongen sändes av SVT 2014. Till den sjätte säsongen sökte över 2 000 personer.

Programmet går ut på att tre par matchas ihop av experter och får se varandra för första gången när de gifter sig. Sedan följer bröllopsresa och samboskap, övervakat av de experter som gjorde matchningarna från början.

I årets upplaga är experterna samtalsterapeuten Satu Hirsch Fjellstedt, psykologen Fredric Bohm, sexologen Kalle Norwald och forskaren Emma Frans.

I sista avsnittet får paren besluta om de ska fortsätta vara gifta eller skilja sig.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons