Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Guldcoach tar över Jämtland

Basket • Publicerad 8 april 2020
Adnan Chuk. Arkivbild.
Adnan Chuk. Arkivbild.Foto: Erland Segerstedt/TT

Adnan Chuk återvänder till Sverige och basketligan. 38-åringen, som förde Norrköpings herrar till SM-guld 2018, är ny huvudtränare för Jämtland efter Torbjörn Gehrke. Chuk, som ansluter från schweiziska Genève, har skrivit på ett treårskontrakt.

Förutom att ha utsetts till årets tränare i Sverige två gånger har Chuk också varit assisterande förbundskapten för både Sverige och Bosnien. Som spelare har han också gjort två säsonger i Jämtland.

"När vi nu är i lås med en av Sveriges bästa basketcoacher med internationell erfarenhet och sannolikt väldigt högt uppe på förbundets lista över tänkbara kandidater till kommande förbundskaptensjobb så känner vi oss förstås mycket lyckligt lottade", säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons