Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Hamill skriver tackbrev till "Star wars"-fans

Film • Publicerad 4 april 2020
Mark "Luke Skywalker" Hamill tackar alla "Star wars"-fans där ute i ett brev som han har delat på Twitter. Arkivbild.
Mark "Luke Skywalker" Hamill tackar alla "Star wars"-fans där ute i ett brev som han har delat på Twitter. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss

Mark Hamill, som spelat Luke Skywalker i sex av nio "Star wars"-filmer, verkar ha ägnat den senaste tiden åt reflektion.

Skådespelaren har delat ett brev till sina miljontals Twitterföljare, som framför allt riktar sig till de som är förtjusta i rymdoperan som gjorde honom känd.

Annons

"Vilken extraordinär resa det har varit. När vi provfilmade år 1976 för filmen som då hette 'The adventures of Luke Starkiller' hade vi aldrig kunnat ana vilken otroligt fantasifull samling äventyr den här obskyra lilla rymdfilmen skulle bli startskottet för", skriver han.

Hamill hänvisar också till sin vän och kollega Carrie Fisher, som spelade prinsessan och sedermera befälhavaren Leia, som gick bort 2016.

"Som Carrie en gång sade: 'Star wars' handlar om familj, och det är vad vi alla har blivit."

I och med filmen "The rise of Skywalker", som hade premiär i fjol, är Hamills tjänstgöring i "Star wars"-universumet avslutad tills vidare.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons