Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Hedlund tar "Karantänsessions" till Globen

Från vardagsrummet till Globen – Lina Hedlund och hennes vänner tar sina "Karantänsessions" till nya scener.
Musik • Publicerad 7 april 2020
Lina Hedlund var senast aktuell som programledare för Melodifestivalen 2020. Arkivbild.
Lina Hedlund var senast aktuell som programledare för Melodifestivalen 2020. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

När restriktionerna till följd av coronaviruset satte stopp för fulla konserthallar valde Lina Hedlund att samla sina artistkollegor i vardagsrummet och sända konserter live på Facebook.

Men på torsdag klockan 12 kommer hemmet att stå tomt – då tar artisten i stället med sig instrument och möbler till Globen.

Annons

"Vi har funderat på om vi ska våga fortsätta trycka ihop oss i mitt vardagsrum, så när inbjudan från Stockholm Live kom och att de upplåter Ericsson Globe till oss kunde det inte bli bättre", säger artisten och programledaren Lina Hedlund i ett pressmeddelade.

"Nu ska vi bara komma på ett smidigt sätt att förflytta Linas möbler till Ericsson Globe", säger producenten Sofie Gidlöf Brusell i pressmeddelandet.

Vilka artister som gästar veckans "Karantänsessions" framgår inte, men tidigare har flera schlagerkändisar medverkat, bland andra Dotter, Hanna Hedlund, Anis Don Demina och Martin Stenmarck.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons